Jelle Hiemstra zijn 95e proefballon: James Bond naar Friesland

Leerde hij het van Geert Wilders persoonlijk? We zullen het nooit weten. In ieder geval weet ex-PVV’er Jelle Hiemstra (nu Friese Koers) landelijke media-aandacht te halen met zijn nieuwste proefballon: James Bond naar Friesland halen. Gaat nooit lukken natuurlijk. Kun je Radio 538 wel halen, maar commercieel gezien is het plan natuurlijk nooit interessant genoeg. De geldbazen achter 007 zullen nooit voor dunbevolkt gebied zoals Friesland kiezen.

Trouwens: plan? Welk plan? Er is helemaal geen plan. Er zijn alleen schriftelijke vragen ingediend met wat losse ideeën. Verder is er helemaal niks. Pffffft…..weer een proefballonnetje van Jelle leeggelopen. Nummer 95 sinds 2011 inmiddels. 

Autorijdend Friesland zal wel niet blij zijn met het optreden. Jelle wil graag in de media. Zo vaak en zo veel mogelijk. En daar gaan heel wat opcenten mee verloren! De Provincie beantwoordt alle proefballonnetjes van Jelle namelijk zeer serieus. Terwijl ze maar voor 1 ding bedoeld zijn: media-aandacht. Ambtenaren zijn dagen bezig om antwoorden op te stellen naar aanleiding van alle schriftelijke vragen van Jelle. Boycot Gazprom? Gaat de provincie niet over, maar wel een serieus antwoord, Revolutionair vissersschip? Gaat de provincie niet over, maar wel een serieus antwoord, overcapaciteit nederlandse energiemarkt? Gaat de provincie niet over, maar wel een serieus antwoord, Doutzen Kroes? Gaat de provincie niet over. Het antwoord moet nog volgen, maar zal vast ook serieus zijn. Voor Omrop Fryslân levert het in elk geval weer altijd mooie scoops op en dat vindt Jelle mooi. Op naar proefballon 96!